Strona Inpro w nowej odsłonie

Trójmiejski deweloper notowany na GPW w Warszawie uruchomił nową wersję strony www. Serwis został opracowany w oparciu o najnowocześniejsze trendy i technologie tworzenia stron internetowych z uwzględnieniem zasad Responsive Web Design pozwalających na dostosowanie prezentacji serwisu do dowolnej wielkości ekranu. Nowa szata graficzna i przejrzysty układ treści pozwalają odwiedzającym stronę na łatwiejszy dostęp do informacji. Za projekt graficzny i wykonanie serwisu odpowiedzialna była firma Webcumulus.

„Przy tworzeniu nowej strony kładliśmy nacisk na łatwy dostęp do informacji. Chcemy, aby potencjalny klient znalazł na stronie Inpro możliwie jak najwięcej informacji na temat mieszkania lub domu, który go interesuje. Nowa szata graficzna i układ treści, a także duża ilość zdjęć, pozwolą na szybsze i dokładniejsze zapoznanie się z aktualną ofertą. Duży nacisk położyliśmy również na to, aby serwis był kompatybilny ze wszelkimi urządzeniami mobilnymi jak smartfony czy tablety” – mówi Rafał Zdebski, dyrektor handlowy Inpro SA.

Nowa strona dewelopera została stworzona przede wszystkim dla przyszłych i obecnych klientów. Na stronie głównej Inpro odwiedzającego przywitają informacje o najnowszych i najbardziej atrakcyjnych ofertach dewelopera. Funkcjonalność strony www umożliwia stałą aktualizacja stanu sprzedażowego i jest automatycznie synchronizowana z Działem Sprzedaży. Poszczególne projekty zostały pogrupowane według mieszkań, domów i lokali handlowo-usługowych, dzięki czemu klienci szybko mogą zlokalizować inwestycję, która ich interesuje. Każda podstrona poszczególnej inwestycji zawiera podstawowe informacje, takie jak cena i powierzchnia lokali, ilość mieszkań w aktualnej ofercie oraz duże i przejrzyste zdjęcia budynków, mieszkań i okolicy. Strona umożliwia zapamiętywanie wybranych ofert i wysłania na np. adres e-mail. Dla bardziej zainteresowanych dostępne są również szczegółowe informacje na temat projektu. Na stronie Inpro zostały udostępnione formularze oraz kontakty do wszystkich działów związanych z poszczególnymi inwestycjami, aby każdy klient mógł uzyskać szybką i rzetelną pomoc.

Dużym udogodnieniem jest wyszukiwarka, w której można znaleźć mieszkanie według własnych preferencji. Po wypełnieniu odpowiednich parametrów, pojawia się lista mieszkań z aktualnej oferty Inpro, jednocześnie dopasowanych do oczekiwań klienta. Istnieje również możliwość przejścia do gotowego projektu mieszkania lub domu. Na stronie uruchomiono nowe, dynamiczne formularze które same przekazują do Działu Sprzedaży jaka ofertą był zainteresowany klient, a użytkownik wypełnia tylko dane kontaktowe. Edycję uproszczono do minimum. Podobne rozwiązane zastosowano w przypadku biuletynu informacyjnego.

Strona inpro.com.pl jest dostosowana do platform mobilnych, zawiera również sekcję korporacyjną skierowaną do inwestorów i mediów. Za projekt graficzny i wykonanie serwisu odpowiedzialna była firma Webcumulus.