TRZY PREMIERY TRÓJMIEJSKIEGO DEWELOPERA INPRO

Inpro, jeden z czołowych deweloperów na rynku trójmiejskim, rozpoczyna sprzedaż trzech nowych inwestycji City Park, Wróbla Staw Domy oraz Jabłoniowa. Firma wybuduje 914 mieszkań i domów o łącznej powierzchni ponad 62.000 mkw. Wartość trzech inwestycji według średnich cen sprzedaży wyniesie ponad 300 mln zł.

City Park, Osiedle Wróbla Staw Domy oraz Osiedle Jabłoniowa to trzy imponujące inwestycje położone w starannie wyselekcjonowanych punktach Gdańska. City Park będzie największą inwestycją w blisko 25-letniej historii Spółki, a łączna jej powierzchnia mieszkalna i biurowa wyniesie około 39.500 mkw. Duże zainteresowanie klientów osiedlem Wróbla Staw Mieszkania, pozwolił na kontynuację inwestycji w postaci realizacji kolejnego etapu osiedla Wróbla Staw Domy. Na terenie inwestycji powstanie 146 domów jednorodzinnych, szeregowych oraz bliźniaczych o łącznej powierzchni blisko 23.000 mkw. Inpro, będąc trójmiejskim liderem w segmencie mieszkań o podwyższonym standardzie, jednocześnie rozwija działalność na rynku mieszkań popularnych. Dowodem tego jest Osiedle Jabłoniowa obejmujące 264 mieszkania o łącznej powierzchni ponad 12.000 mkw.

„Uważna obserwacja i analiza zmieniających się tendencji na rynku mieszkaniowym, pozwala nam na dopasowanie oferty do oczekiwań klientów. Nasza firma pełni również rolę generalnego wykonawcy wszystkich inwestycji, co daje gwarancję terminowych realizacji. Potrojenie przez nas sprzedaży na przestrzeni ostatnich pięciu lat to dowód zadowolenia i zaufania wśród nabywców naszych mieszkań. Mamy nadzieję, że dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz coraz wyższej jakości naszych realizacji, nowe inwestycje Inpro spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów.” stwierdził Piotr Stefaniak, Prezes Zarządu
Inpro S.A.

Wszystkie trzy nowe inwestycje zostały zaprojektowane z myślą o zachowaniu intymności mieszkańców. Inpro oferuje swoim klientom kameralne osiedla, które będą ogrodzone, z całodobową ochroną zewnętrzną, bądź portiernią wewnątrz budynków. Dla wygody lokatorów zadbano także o aranżację terenów zielonych, place zabaw dla najmłodszych oraz boiska wielofunkcyjne. Dla zmotoryzowanych lokatorów przewidziano parkingi na terenie osiedli.

City Park to kompleks sześciu jedenasto-kondygnacyjnych budynków mieszkalnych o podwyższonym standardzie ze specjalnie wyznaczoną strefą usługową. Przytulna okolica Parku im. Jana Pawła II zapewni mieszkańcom komfort rekreacyjny, a bliskie otoczenie centrów handlowych - nieocenioną wygodę. Osiedle zlokalizowane jest przy Al. Rzeczypospolitej w bliskiej odległości od Zatoki Gdańskiej. Inpro proponuje mieszkania o powierzchni od 35 do 113 mkw. Nowoczesna architektura budynków wzbogacona zostanie o przestronne i nasłonecznione tarasy oraz balkony. Początek budowy zaplanowano na wiosnę 2011 roku, zaś zakończenie pierwszego etapu na IV kwartał 2012 roku. Średnia cena mieszkań wynosi 5.550 zł za mkw.

Osiedle Wróbla Staw Domy położone w otoczeniu lasu i jeziorato propozycja dla osób, które chciałyby mieszkać w cichej i malowniczej okolicy. To również idealne miejsce do uprawiania sportu i rekreacji. Osiedle położone w odległości jedynie 5,5 km od centrum miasta – to wyjątkowa dogodność dla przyszłych mieszkańców. Osiedle składać się będzie ze 146 domów jednorodzinnych o wysokim standardzie o powierzchni od 139 do 170 mkw z garażami. Rozpoczęcie budowy zaplanowano na jesień bieżącego roku, a oddanie pierwszych budynków nastąpi już w połowie 2012 roku. Ceny domów z działką rozpoczynają się od 750.000 zł brutto.

Osiedle Jabłoniowa to kameralny i przytulny zespół dziesięciu czterokondygnacyjnych domów położonych na wysokości nowo wybudowanej Al. Armii Krajowej. Z osiedla jest doskonały dojazd do Trójmiejskiej Obwodnicy oraz do centrum Gdańska – zaledwie 6,1 km. Spośród propozycji 264 mieszkań, lokatorzy mają możliwość szerokiego wyboru wielkości przyszłego lokum – od jednopokojowych mieszkań o pow. 34 mkw, po przestronne, czteropokojowe lokale o powierzchni 80 mkw. Rozpoczęcie budowy zaplanowano na jesień 2010 roku, oddanie pierwszych pięciu budynków na koniec września 2012 roku. Cała inwestycja zakończy się na początku 2013 roku. Inpro proponuje mieszkania już od 3.800 zł netto za 1 mkw.