Udany początek roku dla Grupy Inpro

Grupa Kapitałowa Inpro w styczniu br. zrealizowała przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych netto) na poziomie 39 umów. Jest to ponad dwukrotnie więcej niż w pierwszym miesiącu 2013 roku, kiedy Grupa podpisała 19 umów przedwstępnych netto

“Wzrost PKB, niskie stopy procentowe wpływają pozytywnie i pobudzają popyt na rynku deweloperskim. Kredyty hipoteczne są dużo bardziej realne do otrzymania, a ich oprocentowanie niższe. Zainteresowanie nowymi mieszkaniami można zauważyć zarówno u klientów chcących kupić mieszkanie na własne potrzeby, skorzystać z programu dopłat MdM, jak również inwestorów, którzy kupują lokale jako lokata kapitału” - powiedział Rafał Zdebski, Dyrektor handlowy Inpro S.A.

Grupa Inpro w styczniu br., podpisując 39 umów netto (45 umów brutto), osiągnęła o 105% wyższą sprzedaż w porównaniu do stycznia 2013 roku. Satysfakcjonujący wynik osiągnęła również Spółka Inpro, sprzedając w pierwszym miesiącu br. łącznie 32 mieszkania i domy netto (w rozumieniu umów przedwstępnych), czyli o ponad 78 proc. więcej niż w analogicznym miesiącu roku poprzedniego.