Inpro
Ponad 65% mieszkań sprzedanych na osiedlu Optima
28sty2020

Ponad 65% mieszkań sprzedanych na osiedlu Optima

INPRO SA sprzedało już ponad 65% mieszkań w II etapie inwestycji Optima zlokalizowanej w Gdańsku Jasieniu.  W ofercie pozostało 66 lokali o powierzchni od 38 mkw. do 64 mkw. Wybrane z nich posiadają przydomowe ogródki lub garderobę. Planowany termin zakończenia budowy tej fazy inwestycji to sierpień 2020 roku.

Osiedle Optima powstaje przy ulicy Stężyckiej w Gdańsku, jedynie 15 min od centrum miasta. W niewielkiej odległości od inwestycji znajduje się obwodnica trójmiejska oraz galeria handlowa Designer Outlet Gdańsk. Atutem lokalizacji osiedla są liczne ścieżki rowerowe oraz tereny rekreacyjne wokół okolicznych jezior.

Optima to inwestycja wieloetapowa, w ramach której powstanie 11 budynków pięcio- i sześciokondygnacyjnych. W celu zapewnienia mieszkańcom bezpieczeństwa osiedle jest monitorowane i częściowo ogrodzone. Każdy budynek jest wyposażony w windę, halę garażową oraz komórki lokatorskie.

Poziom sprzedaży w drugim etapie inwestycji wynosi ponad 65%. W ofercie dostępnych jest 66 lokali o zróżnicowanym metrażu od 38 mkw. do 64 mkw. Wszystkie mieszkania zostały zaprojektowane tak, aby były funkcjonalne i maksymalnie nasłonecznione. Do każdego z lokali przynależy balkon lub ogródek o powierzchni nawet 150 mkw.

Na terenie osiedla powstał duży plac zabaw, siłownia zewnętrzna oraz oczko wodne z małą architekturą i licznymi terenami zielonymi. Tuż przy inwestycji znajdują się budynki z powierzchnią handlową, gdzie został otwarty sklep sieci Żabka oraz Publiczne Pozytywne Przedszkole nr 7. Wokół obiektu zapewniono miejsca parkingowe dla rodziców i klientów lokali usługowych. Dodatkowo przy budynku postawiono paczkomat, który umożliwia odbieranie przesyłek 24h na dobę.

Od września 2019 roku kursuje autobus linii 120, który rozpoczyna swoją trasę przy osiedlu Optima i jedzie przez ulicę Jabłoniową, Szkołę Podstawową nr 6, Warszawską, Ujeścisko do Węzła Siedlce.

Realizacja I etapu inwestycji została zakończona. Przewidywany termin finalizacji budowy II fazy projektu to sierpień 2020 roku. Dodatkowe informacje na temat osiedla Optima znajdują się na stronie internetowej: https://www.inpro.com.pl/optima/mieszkania-gdansk-jasien

Zobacz pozostałe informacje prasowe

Możesz wybrać dowolną liczbę tematów otrzymywanego biuletynu:

tel. 58 340 03 81 Napisz do działu sprzedaży